CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Vrouwen aan de macht: deze concerten in Brussel mag je dit najaar niet missen

De festivalzomer zit er alweer op dit jaar. Dat betekent dat we binnenkort weer gezellig dicht bij elkaar kunnen staan in een of andere concertzaal. Wij namen de agenda’s van de Brusselse concertzalen onder de loep en selecteerden onze favoriete vrouwelijke artiesten die dit najaar optreden.

 

​Låpsley

In het voorjaar stond de jonge Holly Lapsley Fletcher al in een uitverkochte AB Box en begin deze zomer gaf ze het beste van zichzelf op de natte wei van Rock Werchter. De artieste uit Liverpool komt haar minimalistische en breekbare popsongs uit haar debuutalbum voorstellen. Reken op een meezingmoment bij 'Hurt me', een discodanspasje bij 'Operator' en hilarische bindteksten.  

Låpsley speelt op zaterdag 1 oktober in de Ancienne Belgique
Tickets en info

 

​Mø

Laten we even teruggaan naar vrijdag 8 november 2013, toen de Deense Karen Marie Ørsted de AB Club in vuur en vlam zette. De hele zaal was haar dansvloer en haar wortels in de Scandinavische punkscene kwamen stukje bij beetje naar boven. Na haar succes in 2014, een samenwerking met Major Lazer en Justin Bieber, heeft ze nu heel wat nieuw werk om ons mee te verrassen. Begin alvast je dansschoenen op te poetsen!

Mø speelt op maandag 3 oktober in de Ancienne Belgique
Tickets en info

 

​Tsar B

Veel woorden hebben we niet meer nodig om Tsar B voor te stellen. Denk Arabische R&B, vliegende tapijten en schoenen vol met Saharazand. En denk er ook maar aan om 5 oktober met stip aan te duiden in je agenda.

Tsar B speelt op woensdag 5 oktober in de Botanique
Ticktes en info

 

​Dua Lipa

Haar hit 'Be the one' doet je misschien terugdenken aan zwoele late zomeravonden of aan haar optreden op Pukkelpop. Maar de Brits-Kosovaarse heeft wel degelijk meer in haar mars dan enkel een zomerhitje. In afwachting van haar debuutalbum dat er in februari aankomt, kan je haar al eens gaan bewonderen in AB.

Dua Lipa speelt op vrijdag 14 oktober in de Ancienne Belgique
Tickets en info

 

Abra

Popmuziek die niet de norm volgt. De zelfverklaarde Darkwave Duchess verzorgt de hoogmis voor outsiders met haar mysterieuze beats en zeemzoete stem. Wil jij er graag bijzijn als de Atlanta-based producer naar Brussel komt? Koop dan zo snel mogelijk je tickets en mis niks van deze samenkomst met een adellijk randje.

Abra speelt op woensdag 26 oktober in de Beursschouwburg
Tickets en info

 

Japanese Breakfast

Lo-fi indiepop met lichte neigingen naar het shoegaze, met The Cure als koploper lijkt misschien een vreemde eend in de bijt in dit lijstje. Toch is de Amerikaanse zangeres en muzikante Michelle Zauner iemand om in de gaten te houden. Haar album “Psychopump” staat bol van springerige liedjes vol levensvreugde. Haar fragiele en mysterieuze uiterlijk zullen je betoveren in de kleine Rotonde.

Japanese Breakfast speelt op donderdag 27 oktober in de Botanique
Tickets en info

 

​Nao

Nadat haar opleiding aan de prestigieuze Guildhall School of Music & Drama in Oost-Londen haar vruchten begon af te werpen met onder andere de single 'So good' met A.K. Paul, is ook haar eerste eigen verwezenlijking een feit. 'For all we know' heeft ze uitgebracht onder haar eigen label Little Tokyo Recordings. Haar heldere stem wordt perfect gecombineerd met soul, elektronische beats en een R&B-groove. For all we know, this could be the best concert of the year!

Nao speelt op woensdag 9 november in de Botanique
Tickets en info

 

The Japanese House

East London is duidelijk het gebied waar per vierkante meter meer talent zit dan ‘s werelds beste musea samen. Ook op muzikaal gebied doen ze het daar helemaal niet slecht. Een voorbeeld daarvan is de jonge Amber Baine die op haar twintigste haar project 'The Japanese House' al over heel de wereld heeft voorgesteld. Ze brengt vluchtige songs die ons doen twijfelen aan de wetten van Newton. We raden je aan om Nasa al op de hoogte te brengen van haar concert, voor het geval er te veel mensen in de atmosfeer zouden gaan rondfladderen die avond.

The Japanese House speelt op vrijdag 18 november in de Botanique
Tickets en info

 

​Shura

Ooit speelde ze bij Manchester City Girls, maar na een tijdje heeft ze toch maar besloten om haar liefde voor muziek niet langer onder stoelen of banken te steken. Het debuut van de Britse Aleksandra Lilah Yakunina-Denton staat bol van de dromerige synth-pop en dansbare 70’s sounds. Na het succes van de single 'Touch' en de samenwerking met Mura Masa ,wordt het eens tijd dat we ook in België ons beste dansbeentje voor kunnen zetten op een van haar concerten.

Shura speelt op vrijdag 18 november in de Ancienne Belgique
Tickets en info

 

Crystal Castles

Na het vertrek van Alice Glass was de toekomst van Crystal Castles erg onzeker. Ethan Kath, de andere helft van het duo bleef niet bij de pakken zitten en ging op zoek naar een nieuwe zangeres. Haar naam is Edith Frances en ze heeft op hun nieuwste album 'Amnesty (I)' bewezen dat het vertrek van Alice Glass niet zo een ramp is. Met hun verpletterende sound maken ze van de AB voor een avond een gigantische raveparty.

Crystal Castles speelt op zaterdag 17 december in de Ancienne Belgique
Tickets en infoAll new articles