CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Waarom Couleur Café “typisch Brussels” genoemd mag worden

Het is niet voor niets dat de weide van Couleur Café dit jaar verhuisd is van Tour & Taxis naar het Ossegempark aan het Atomium. Met haar nieuwe betoverende ligging lijkt het festival haast een statement te willen maken. Een tweede metamorfose deed zich voor bij de camping: de festivalgangers hebben dit jaar hun tenten gezet aan het Koning Boudewijnstadion. Bovenop deze emblematische locaties is het festival met haar diverse muziekgenres, wereldkeuken en multicultureel publiek de perfecte vertegenwoordiger van de stad Brussel.

Tekst door Erkut Gultekin, Foto’s door Yaqine Hamzaoui

 Dit jaar was er terug voor elk wat wils. Wie zin had om zijn of haar beste moves boven te halen op tropische beats, kon dit tijdens het concert van Sango. De mensen die eerder in een reggae-mood waren, konden acts als Alpha Blondy en Damian Marley checken. Ook hiphop werd vertegenwoordigd door namen als Flatbush Zombies en Lil Dicky.

Couleur Café trok zoals elk jaar ook liefhebbers van soul en latino muziek aan met namen als Lianne La Havas en La Dame Blanche. Kortom, de wereldse muziekgenres zorgden voor meer dan genoeg variatie.

Daarbovenop waren er ook heel wat Belgische en Brusselse artiesten die respectievelijk hun thuisland en -stad vertegenwoordigden, zoals de artiesten van Niveau4 die voor het oog van achtduizend toeschouwers een show neerzetten die nog lang zal blijven nazinderen bij de aanwezige hiphopfans. 
 Maar de klanken waren niet het enige waar je afwisseling in kon vinden. In de 'Rue du bien manger' was het eten verrukkelijk met keuze uit de hele wereld. De eetkraampjes bleven bovendien tot laat in de nacht open. En geloof ons, zo’n late night snack op de terugweg beviel de festivalgangers wel. De kleur- en geurrijke wereldkeuken van Couleur Café wijdde zich over alle zeven continenten van de wereld.

Dat het festival rekening houdt met haar publiek, was af te leiden uit het feit dat er in iedere foodtruck ook een vegetarische optie aangeboden werd. Een groot verschil met de meeste festivals, waar je al blij mag zijn met een frietje of hotdog.

 Ten slotte een woordje over het publiek. Zij maakten dit festival tot wat het was: een kleurrijke belevenis. Ze waren à l’aise, zoals de echte Brusselaar hoort te zijn. Hier en daar zag je zelfs een aantal kinderen in een boom klimmen. We kunnen dus moeiteloos besluiten dat Couleur Café hét Brusselse festival bij uitstek is voor jong en oud.All new articles