CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Waarom Kortrijk Fun-K-Town is

Meer dan tien jaar geleden zetten de West-Vlamingen van Massive Sound Kortrijk als K-Town op de kaart in het Belgische dancehallcircuit. Tegenwoordig kunnen we die bijnaam uitbreiden naar Fun-K-Town en daar zijn verscheidene redenen voor te bedenken. 

Tekst: Wouter Verheecke - Foto's: Thanh Rootdivision

 

Cultureel centrum

Eerst en vooral is er natuurlijk Fun-K-Town zelf: de opvolger van de legendarische Prince Night van vorig jaar, waarbij onder meer Goose-frontman Mickael Karkousse hulde bracht aan 'His Purple Highness'. Dit keer zijn DJ Skatchy, TLP aka Troubleman en Dr. Miguel & Quicksperm de funkateers van dienst voor een pure & full funk & soul experience in De Kreun. Daar programmeert Wilde Westen trouwens wel vaker funky events en ook in het nabijgelegen Muziekcentrum Track op het Conservatoriumplein - zeg maar 'het cultureel centrum' - kun je je geregeld laten verrassen door een producers café of masterclass.    

 

Hiphopacademie

Wie maar niet genoeg krijgt van die urban vibes, moet zeker ook eens naar De Stroate in de Zwevegemsestraat afzakken. Dit is de eerste officiële hiphopacademie van ons land; vorig jaar opgericht door MC Equal met ondertussen al heel wat vaste leden. Je kan er terecht voor tal van workshops en andere events, of je kan er gewoon aan de toog hangen of in de zetels chillen. Eind juni verhuist deze vzw wel naar het Beghynhofpark, omdat het huidige pand aan een renovatie toe is. 

 

Food

Ook foodies kunnen hun hart ophalen in de Guldensporenstad. Je vindt er niet alleen Vlaamse kost, maar ook noodles, street food of sushi. Krok-Ubuntu is een nieuwe zaak in de Handboogstraat, waar je een verrassende croque of een slaatje kan scoren. Het bord staat er nog niet helemaal volgeschreven, want je kan hier je eigen samenstelling voorstellen en die dan naar jou vernoemd krijgen. How cool is that? 

 

Vinyl

Ook in Kortrijk is de vinyl revival een feit. In bar Pand.A aan het Conservatoriumplein is The Vinyl Corner ondergebracht. Daar kun je dus diggen tussen de funk-, soul-, jazz, grooves-, hiphop- en reggaeplaten met een drankje in de hand. En ook Kortom aan het Overbekeplein heeft een leuk concept. Daar vind je eveneens drinks en vinyl, maar ook kunstwerken. Je kan er trouwens je eigen platen te koop leggen en er worden regelmatig deejays uitgenodigd. Kortom: een veelzijdige ontmoetingsplaats voor muziek- en kunstliefhebbers! 

 

Citylife

Naar het voorbeeld van Gent heeft ook Kortrijk onlangs haar kades langs de Leie opgewaardeerd voor voetgangers. De verlaagde Leieboorden en de horecazaken in de buurt van de Broeltorens mochten de voorbije dagen al heel wat zonnekloppers verwelkomen. Ook de vernieuwde Collegebrug is een architecturaal pareltje voor fietsers en wandelaars. Skaters en bmx'ers kunnen zich dan weer uitleven in de skatebowl bij het Albertpark; het eerste skatepark van deze omvang in de Benelux. Met Sinksen is er hier trouwens de King of the Bowl battle voor beatboxers, bmx'ers en breakdancers. Be there!All new articles