CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

WAWA, “we zijn allemaal jong en hongerig”

Wat kan je in Aalst nog meer vinden naast: mannen die zich drie dagen verkleden als oude vrouwen in combinatie met heel wat alcohol? Het antwoord is: heel wat jong talent! Eén van deze talenten die je zeker in de gaten moet houden, is de 17-jarige WAWA. Een in Rotterdam geboren Aalstenaar die al sinds zijn 14e rapt. Tijd voor een korte babbel met deze jongeman.

Tekst door: Sascha De Bruyn

 

Hoe ben je begonnen met rappen?

Heel wat mensen uit mijn dichte omgeving waren bezig met het maken van muziek. Zo is mijn interesse spontaan gegroeid en besloot ik het op een dag zelf te proberen. Al snel, begon ik mijn eigen verses te schrijven en rapte ik over beats op Youtube. Vandaag krijg ik beats van bevriende producers. Het werkproces is wel nog steeds hetzelfde gebleven… Ik luister vaak een beat een paar keer “tot ik hem besef”, dan neem ik mijn smartphone en begin ik aan het schrijven van mijn lyrics. Wanneer ik alles heb, probeer ik zo snel mogelijk naar de studio te gaan en het te recorden. Anders is “de magic” weg.
 

Jouw stijl doet een beetje denken aan die van Sevn Alias, wat vind je ervan als mensen jou daar mee vergelijken?

Dat hoor ik echt vaak en het gaat bij mij het ene oor in en het andere oor uit. Ik ben wel fan van zijn muziek en ook hoe hij is als persoon. Maar ik probeer zeker los van hem te staan en volledig mijn eigen ding te doen!

Als je mocht kiezen met welke Belgische en internationale artiesten zou je dan graag eens samenwerken?

Van de Belgische bekendere artiesten, zou ik kiezen voor Hamza. Hij maakt meer wavy, tropical hiphop maar dat is zeker geen probleem voor mij. Je moet soms uitdagingen durven aangaan. Op die manier wordt je namelijk beter. Ik ben ook echt fan van harde trap muziek. Cedje van Mechelen vind ik echt goed, die mag mij ook altijd opbellen voor een samenwerking.

Internationaal gezien dan… Vroeger luisterde ik veel Amerikaanse hiphop maar op dit moment vooral naar Nederlandse hiphop. Artiesten zoals Frenna, Broederliefde en Wilde Westen vind ik ook allemaal nice!
 

Voor de mensen die jou nog niet kennen, welke track van jou moeten ze zeker checken?

Centen! Die heeft ondertussen al 50K views gepakt, die moet je zeker zien!
 

Wat was je beste optreden tot nu toe?

Ik heb er twee: het eerste was optreden in Groot Bijgaarden. Die organisatie nodigt vaak upcoming artiesten uit en ik was bij de geselecteerden. Ik heb er al twee keer opgetreden en beide keren ging de zaal helemaal wild. Eerste keer was al boem en de tweede keer was nog harder. Ze kennen mij daar nu al zeker en vast!

Het tweede was toch wel mijn optreden op Betong in mijn hometown Aalst. Het is echt maf om te kunnen optreden op een groot evenement als Betong met al je vrienden erbij. Een half uurtje lang was de stage van mij en kon ik volledig mijn ding doen. Het was enkel spijtig dat ik de opener op de middag was. Maar hopelijk op de volgende Betong nodigen ze mij opnieuw uit en krijg ik misschien een beter uur. Dan zorg ik er ook voor dat mijn show helemaal af zal zijn…
 

Je hebt samen ook al op de affiche gestaan met Lord Gasmique voor het STOEMP!-event, hoe was dit?

Er waren twee edities, eentje ging door in Brussel (de stad van Lord Gasmique) en eentje in Aalst. De editie in Brussel was niet echt een succes. Die in Aalst daar en tegen wel. De zaal was “kapot vol”, zeker toen ze hoorden dat het gratis was. Het was echt een gekkenhuis.

Nu over Lord Gasmique, ik vind hem wel een goeie artiest maar het is niet dat er samenwerkingen zitten aan te komen want hij rapt vooral in het Frans.
 

Aalst is goed bezig, er zijn heel wat goeie artiesten zoals Léon, Kai Wen & Fanthom, komen er eventuele samenwerkingen aan met hun?

Ik heb recent nog samengewerkt met Fanthom en Kai Wen, deze kan je nu al online beluisteren en streamen. Maar er zijn nog heel wat goeie artiesten in Aalst zoals: Bougieman, Shinko, Trevan en nog te veel om op te noemen. Bijna iedereen wordt dit jaar 18, dus we zijn allemaal jong en hongerig. Daarnaast zijn we goede vrienden en recorden we allemaal in dezelfde studio in Aalst. Dus we steunen elkaar ook echt.
 

Bedankt voor de babbel WAWA! 
 All new articles