CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Weetewa: vloggen over online haters en trolling

Online haatspraak is een van de grote kwalen in ons digitaal tijdperk. Verscholen achter de gedeeltelijke anonimiteit van computerschermen, verspreiden haters hun bitterheid. Een actueler thema om over te vloggen, bestaat haast niet.

Weetewa is een vlogwedstrijd die verborgen talenten de kans geeft om te tonen wat ze in hun mars hebben. Uit alle inzendingen werden twintig finalisten geselecteerd. Tussen die gelukkigen zit Toon, lid van ons Limburgs YouTube Collectief. Woensdag zijn de finalisten te gast bij het kantoor van Google in Brussel, waar ze te weten zullen komen wie de grote winnaars zijn van Weetewa 2017.

 

Kan je kort uitleggen wat Weetewa precies is?

Weetewa is een vlogwedstrijd die onbekende vloggers een kans geeft. Als je bij de twintig finalisten zit, krijg je tips van YouTube en Google zelf en dat is heel mooi meegenomen!

 

Heb je al veel bijgeleerd sinds je bij het Limburgse YouTube Collectief zit?

Ik heb sinds de start al enorm veel bijgeleerd. Tijdens onze eerste samenkomst leerden we hoe we ons kanaal moeten onderhouden. En nu merk ik wel dat de dingen die we bijleerden kloppen! De meetings zijn niet alleen leerrijk, maar ook gewoon heel erg gezellig.

 

Vond je online haatspraak een gemakkelijk thema om over te vloggen?

Ik vond het thema alles behalve gemakkelijk! Het is een zwaar onderwerp waar ik zelf niet heel veel mee te maken krijg. Daarom heb ik geprobeerd om het thema zowel vanuit een humoristische als een serieuze invalshoek te belichten.

 

Het standpunt dat je haat gewoon moet negeren, vind ik een beetje te idealistisch.

 

De essentie van jouw vlog: je moet haat niet over je heen laten gooien, maar wel gepast en doordacht beantwoorden, best met een flinke dosis humor?

Er bestaat geen geschikte handleiding om op haat te reageren maar dat is inderdaad hoe ik het zou doen! Het standpunt dat je haat gewoon moet negeren, vind ik een beetje te idealistisch. Het voelt anders aan alsof je je laat doen.

 

Kan je je eigen vlogstijl omschrijven?

Humor speelt zeker een grote rol! Ik doe gewoon wat ik wil doen, zonder te hard na te denken of het wel zou passen bij mijn stijl. Stukken waarin ik veel praat, bereid ik meestal wel voor zodat ik zeker alles zeg. Dat is  belangrijk om een goed verhaal te vertellen.

 

Heb je de concurrentie al eens bekeken?

Ja ik heb al eens gekeken en moet zeggen dat ik onder de indruk was! Er zitten heel wat talentjes tussen de finalisten.

 

Om mijn kanaal te laten groeien moet ik vooral zelf hard blijven werken.

 

Denk je dat je kans maakt om te winnen?

Toen ik mijn video bijna af had, dacht ik dat ik zeker kans maakte. Maar als je dan de concurrentie bekijkt, begin je toch te twijfelen. We zien wel.

 

Denk je dat het winnen van deze wedstrijd belangrijk is om je vlogcarrière te lanceren?

Deze wedstrijd winnen kan mij natuurlijk een boost geven, maar om mijn kanaal te laten groeien moet ik vooral zelf hard blijven werken. Het belangrijkste is dat ik volhoud en blijf uploaden. Of ik win of niet, ik blijf doorgaan.

 

Woensdag zijn jullie te gast bij Google. Nog geen last van zenuwen?

Niet iedereen kan zeggen dat ze bij Google in Brussel langs geweest zijn. Ik kan dat na woensdag wel! Dat is op zich al heel veel waard. Zenuwen heb ik niet aangezien de video al gemaakt is, al belooft het zeker spannend te worden!


Met financiële steun van de provincie Limburg.All new articles