CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Zomerfabriek slaat handen in elkaar met 30 jonge creatievelingen voor nieuw programma

Dertig organisatoren, instagrammable food en de zon. Meer heeft De Zomerfabriek dit jaar niet nodig om de vakantiemaanden op te vullen met niet te missen evenementen. Het best-kept secret van Berchem kondigde vorige week hun zomer line-up aan en steekt ook hun site in een nieuw jasje. Denk urban culture met een hoek af en clublife à la het Amsterdamse Sexyland.

Tekst door Yaell Monas, foto's door Noa Stulens

De Zomerfabriek mag zich kronen tot één van de hipste spots tijdens de Antwerpse zomermaanden. Elk jaar pakken ze uit met nieuwe concepten, een vers programma en een nieuwe look. Dit jaar zaten ze aan tafel met dertig organisatoren om hun site nieuw leven in te blazen. She, EWAJA, Female Takeover en Skyve & Ravenous zijn maar enkele van de organisatoren die met hun concept de Antwerpse industriële site mogen bezetten. “We verwelkomen dit jaar zo veel jonge organisatoren op ons terrein. Het is fantastisch om hen te zien werken met de creatieve breedte die we hen aanbieden. Daaruit groeide een diversiteit aan concepten,” vertelt communicatieverantwoordelijke Sanne De Rooij.

ZOMERFABRIEK: 'MAAK DE ZOMER'

Met hun slogan willen ze een duidelijk beeld scheppen: iedereen is welkom, en het team staat in voor de perfecte invulling van jouw zomer. Zo bieden ze van 21 juni tot 31 augustus elke dag iets leuks aan. Vanuit dat idee hebben ze dan ook besloten enkele dingen te veranderen. “Dit jaar bieden we veel meer afwisseling aan qua eten, waardoor je hier elke week iets nieuws op het menu kan vinden. Ook hebben we ons terrein opgedeeld in zones,” vult Sanne aan. Daarmee wil Zomerfabriek dit jaar de nadruk leggen op meer groen en meer ruimte voor bezoekers om te chillen. Er blijft wel plaats voor urban sports in de urban hall, Club Z draait ook dit jaar op volle toeren en de lounge en het terras zijn ook dit jaar van de partij.

Ramos Sama organiseert het Ewaja feest op 31 augustus in Club Z in de Zomerfabriek.
Ramos zal er ook zelf zijn DJ-skills bovenhalen.
Zin om te dansen? Sara Sacha Golijanin is de persoon die je zoekt.
Tijdens Female Take Over @ Club Z zal Sara Duo Dancing Workshops geven.
Meet Manu Moreau die de Drinks & Jokes nights organiseert en er zo voor
zal zorgen dat iedereen in de goede vibes komt!

De Zomerfabriek opent op 21 juni, je vindt het hele programma van de Zomerfabriek op hun Facebookpagina en via www.zva.beAll new articles