CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Brihang: “Ik ga op zoek naar een mooie wisselwerking tussen hiphop en beeldende kunst”

De West-Vlaamse rapper Brihang heeft een nieuwe cd uit. Zijn officiële debuutplaat ‘Zolangmogelijk’ is vanaf deze week al beschikbaar als pre-order en komt op 18 november écht uit. Wij konden last minute zijn persconferentie bijwonen en mochten hem na afloop enkele vragen stellen.

 


Je brengt een nieuw album uit, hoe voel je je daarbij? Gestresst, opgelucht of … ?

Nu is het wel een onzekere periode. Spannend is het zeker en ik lig er wel wat wakker van. Hoe zullen de recensies zijn, of de reactie van het publiek? Stress is nu niet meer nodig, want ik kan er toch niks meer aan veranderen. En toch denk ik dat ik dat op één of andere manier wél kan, door de manier waarop ik het voorstel aan het publiek.

 

Maar je bent wel blij met het eindresultaat?

Ja, ik ben zeker content met het eindresultaat! Al dacht ik wel dat het anders ging klinken. Tijdens het maken van de plaat vond ik een rode draad. Ik dacht ik dat het een bepaalde richting uitging, die het uiteindelijk toch niet is geworden.

 

Hoe bedoel je, “anders klinken”?

Dat is moeilijk om te zeggen, maar ik dacht precies dat het een ander geluid en een andere sfeer zou zijn. Wat niet wegneemt dat ik er heel tevreden over ben.

 

Wat ga je nu de komende maanden doen?

Op 18 november komt de cd uit, wat gepaard gaat met releaseconcerten in Gent en Roeselare. In het voorjaar van 2017 ga ik op Vlaamse tournee, met ook één Nederlands concert.

 

Je blijft de komende jaren in het Nederlands zingen?

Absoluut. Mocht ik bijvoorbeeld in het Engels rappen, zou ik wel een breder publiek kunnen bereiken, maar mijn Engels is echt slecht. Bovendien zou ik dan niet dezelfde emotie in mijn teksten kunnen leggen zoals ik dat nu wel kan.

 

Heb je voor jezelf doelen vooropgesteld die je wil bereiken over x aantal jaar?

Eigenlijk ben ik al content met waar ik nu sta. Dat had ik nooit gedacht toen ik begon met muziek maken. De ambitie is vooral om veel op te treden en een manier te zoeken om mijn studie beeldende kunsten te verwerken in die optredens en mijn muziek. Ik streef dus een mooie wisselwerking na tussen hiphop en beeldende kunst. In theaters spelen, is trouwens ook iets wat ik enorm graag zou doen.

 

Laatste vraagje nog: de Belgische hiphopscene zit de laatste tijd serieus in de lift. Hoe komt dat volgens jou?

Ik denk dat alles nu gewoon veel professioneler aangepakt wordt. Er wordt veel meer nagedacht over alles. Daarnaast heeft iedereen nu een eigen platform op verschillende sociale media. En tot slot zorgt het feit dat hiphop in Nederland al jaren zo populair is er ook voor dat het hier niet kan achterblijven.

 

 

Over elk nummer van de nieuwe plaat kreeg Brihang een telefoontje van een vriend of collega-artiest, de ene al wat serieuzer dan de andere. Hieronder vind je de voicemailboodschappen van Lefto, Flip Kowlier en de mannen van Fake Records

 

 

 All new articles