Chase Bike Creators: innovatie in een groeiende Belgische markt

September 12, 2024
5
min read

https://www.chase.be/chase-bike-creators-innovatie-in-een-groeiende-belgische-markt-epieh

Chase Bike Creators: innovatie in een groeiende Belgische markt
België is een fietsland in hart en nieren. Zowel sportief, recreatief als functioneel fietsen zit diep verankerd in onze cultuur. Daarnaast maken nieuwe financieringsmogelijkheden als fietsleasing, nieuwe types fietsen en betere fietsinfrastructuur het voor merken nog aantrekkelijker om in de groeiende Belgische fietsmarkt te investeren.

Cover foto door Jonas Staut.

België is duidelijk een voorloper op het gebied van fietsen, toch zien we dat er opvallend weinig influencers en creators zijn die communiceren over het gebruik van duurzame vervoermiddelen zoals de fiets. Dit is een gemiste kans, want social media speelt een cruciale rol in het beïnvloeden van consumentengedrag.

Daarom bouwen we bij Chase aan een community van fietsinfluencers: de Chase Bike Creators. Zij helpen fietsmerken om hun producten te promoten en brengen ook een positieve verandering in de maatschappij teweeg.

<p>&nbsp;</p>

Chase Bike Creator Community: Een uniek initiatief

Om bedrijven uit de fietssector te helpen bij het bereiken van de juiste, vaak jonge, doelgroepen en om duurzame mobiliteit te promoten, hebben we bij Chase de “Chase Bike Creator Community” gelanceerd. Dit is een community van enthousiaste fietsinfluencers die merken helpen hun zichtbaarheid te vergroten en mensen stimuleren om vaker de fiets te nemen.

Momenteel hebben we al 20 bike creators aan boord. Dankzij de steun van de FOD Mobiliteit rollen we tussen augustus 2024 en eind januari 2025 een grootschalige campagne uit. Waarbij deze influencers zich inzetten om de voordelen van fietsen, en specifiek het gebruik van de fiets voor woon-werkverkeer, in de kijker te zetten. De content die te zien is in dit artikel zijn enkele voorbeelden uit die campagne.

<p>&nbsp;</p><CENTER>___</CENTER><p><CENTER>Would you also like to collaborate with our Chase Bike Creators?</CENTER></p><CENTER><div class="post_button"><a href="/agency/contact" class="button is-small w-button">Contact us</a></div></CENTER>

<p>&nbsp;</p>

Een diverse groep influencers

Onze community bestaat uit een mix van ervaren fietsinfluencers en nieuwkomers die hun volgers willen inspireren om de fiets vaker te gebruiken. Denk aan Jonas Staut, die zijn dagelijkse ritten op de racefiets naar de brandweerkazerne op een prachtige manier in beeld brengt. Daarnaast hebben we influencers aangetrokken zoals Elisabeth Van Lierop, een sustainability influencer die met haar drie jonge kinderen bewust kiest voor een leven zonder auto. Of YourChicaFrancesca, een food influencer die haar fietstochten naar hippe eetplekjes vastlegt.

<p>&nbsp;</p>

Hoe kan samenwerken met de Chase Bike Creators jouw merk vooruit helpen?

  • Frisse culturele inzichten en aanspreken van niches
  • Zichtbaarheid rond de maatschappelijke uitdaging
  • Meewerken aan jouw productcommunicatie
  • Verhogen van merkbekendheid via authentieke content
  • Bereiken van jongere, digitaal georiënteerde doelgroepen
  • Bevorderen van merkloyaliteit en verkoop
  • Bijdragen aan een positieve impact op gezondheid en milieu

<p>&nbsp;</p><CENTER>___</CENTER><p><CENTER>Would you also like to collaborate with our Chase Bike Creators?</CENTER></p><CENTER><div class="post_button"><a href="/agency/contact" class="button is-small w-button">Contact us</a></div></CENTER>